Preventie is de sleutel tot een gezonde mond

Een bezoek bij de mondhygiënist is essentiëel voor het voorkomen van tandvleesontstekingen zoals parodontitis. Uw tanden zijn onze zorg, daarom houden we de gezondheid van uw gebit in de gaten. Na een uitvoerig onderzoek van uw persoonlijke mondgezondheid wordt er een specifiek behandelplan opgesteld zodat u de best mogelijke mondzorg krijgt.

Maak een afspraak

Waarom is mondhygiëne zo belangrijk?

Volwassenen verliezen vaker hun tanden en kiezen door tandvleesontstekingen (parodontitis), dan door tandbederf. Parodontitis en tandbederf worden beiden veroorzaakt door bacteriën die in het tandplak zitten.

Tandplak is een witachtig laagje dat blijft plakken aan je tanden en dan voornamelijk langs de overgang van tand naar tandvlees. Tandplak vormt zich continu op je tanden. Door grondig elke dag te poetsen en te flossen of stoken, kan je de tandplak met zijn bacteriën verwijderen en tandvleesontstekingen voorkomen.

Tips schoonhouden gebit
Mondhygiëne kinderen | THCC

Professionele reiniging

Professionele reiniging door een mondhygiënist zorgt ervoor dat al het tandsteen wordt verwijderd. Ook op de plekken waar je tandenborstel of flossdraad niet komt. Om gaatjes te helpen voorkomen, geeft de mondhygiënist daarnaast voedingsadvies, fluoride applicaties en/of laklaagjes (sealants).

U kunt met uw vragen en zorgen over uw mondzorg terecht bij onze mondhygiëniste.

Neem contact op
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.