Prothese en Kunstgebit

Een prothese of een ”kunstgebit”, zoals het vaak genoemd wordt, is een hulpmiddel dat in de mond geplaatst wordt om de natuurlijke tanden en kiezen te vervangen en het geeft ondersteuning aan de wangen en de lippen.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden en opties van protheses. Wij adviseren u graag over wat voor type prothese het meest geschikt is voor uw mond en gebit. Kom langs of neem contact op voor vrijblijvend advies.

Contact

Mondzorg van uw prothese

 

Het dragen van een prothese zal even wennen zijn. Mochten er toch grote problemen ontstaan welke niet wennen, dan kunt u contact opnemen met onze praktijk.

Ook slijten Protheses naar verloop van tijd. Het is daarom noodzakelijk regulier op controle te komen bij THCC, zo kan slijtage tijdig gesignaleerd worden. Ook over het onderhouden en verzorgen van uw kunstgebit adviseren we u graag.

Lees meer over het verzorgen van uw mond.

 

 

verzorgen van uw mond

Reparatie van uw prothese

De prothese wordt individueel voor u gemaakt, ga er daarom voorzichtig mee om. Zorg dat de prothese niet valt en breekt tijdens het reinigen. Gebruik ook geen schuurmiddelen bij het reinigen.

Mocht uw prothese om een of andere reden gerepareerd dienen te worden, dan kunt u altijd contact opnemen met ons.

Controle van uw prothese

Uw mond verandert continu, de prothese doet dit niet. We adviseren daarom om elk half jaar op controle langs te komen. Een goede fit van de prothese zal uw slijmvlies beschermen en zorgt voor extra comfort.

Inschrijven
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.