CORONA MELDING

Vanaf 22 april mag onze praktijk op advies van commissie Leidraad mondzorg Corona (ANT / KNMT / ONT / NVM) de reguliere behandelingen weer hervatten.

Wij nemen wel extra maatregelen in acht.

Kronen en bruggen

 

Restauratie:

Kronen en bruggen, ook wel restauratieve tandheelkunde genoemd, worden gebruikt voor het restaureren van natuurlijke tanden en kiezen die zijn beschadigd, aangetast door tandbederf (caries) of verloren zijn gegaan. Kronen en bruggen kunnen missende tanden en kiezen vervangen, en hiermee kauwfunctie en functionele en structurele problemen herstellen. Een kroon kan vervaardigd worden om een enkele beschadigde tand of kies te herstellen in zijn originele vorm en functie, terwijl een brug gebruikt kan worden om één of meer tanden of kiezen te vervangen. Deze restauraties worden gecementeerd op de tand of kies en vallen onder de noemer van "vaste restauratieve tandheelkunde", in tegenstelling tot het vervangen van missende tanden en kiezen door uitneembare voorzieningen, "uitneembare restauratieve tandheelkunde".

Bruggen:

Er zijn maar weinig ongelukken die een grotere impact hebben op uw dentale gezondheid en uw persoonlijk voorkomen dan het verliezen van een tand of kies. Als er één of meerdere tanden of kiezen verloren zijn gegaan, dan kunnen de resterende tanden en kiezen uit positie verplaatsen of kantelen, wat kan leiden tot een verandering van de beet, verlies van nog meer tanden of kiezen, tandbederf en tandvlees ontstekingen.

Als het verlies van een tand of kies zich voordoet, dan kan uw tandarts het plaatsen van een kroon of brug voorstellen. Ontworpen om missende tanden en kiezen te vervangen en de resterende tanden en kiezen te ondersteunen, is een brug een groep van aaneengesloten kronen. Doordat de brug tussen twee kronen op zijn plaats blijft, kan een brug tandvlees problemen ter plaatste helpen voorkomen. Ook kan het uw beet verbeteren en zelfs de spraak verbeteren. 

Hoe wordt een brug gemaakt?

De tandarts begint met een beginafdruk van de regio waar de tand of kies afwezig is. De elementen aan beide zijden van de afwezige tand of kies worden geprepareerd en vormgegeven voor de nieuwe kronen. Daarna scant de tandarts afdrukken digitaal, (klik hier) van de tanden en kiezen, die vervolgens door de tandtechnieker gebruikt worden om de kronen en bruggen op te maken. Vervolgens wordt er een noodbrug vervaardigd.

Tijdens de volgende zitting, meestal +/- 2 weken later, wordt de noodbrug verwijderd en de definitieve brug geplaatst met tandheelkundig cement. 

Nadat uw nieuwe brug definitief is gecementeerd kunt u weer zorgeloos genieten van uw favoriete eten. Brugwerk geeft u de mogelijkheid om het "ingevallen mond beeld" te helpen voorkomen, die meestal veroorzaakt wordt door het afwezig zijn van tanden en kiezen. Het stabiliseert uw gebit en geeft u een jeugdigere uitstraling en - gunt u weer te lachen met vertrouwen - 

Zorg voor uw brug:

De volgende aanwijzingen kunnen u helpen om tandheelkundige problemen met uw brug te voorkomen of verminderen:

  • Poets uw gebit zorgvuldig na elke maaltijd met fluoride tandpasta en met een zachte of elektrische tandenborstel. Voedsel of plak dat achterblijft kan tandvleesonstekingen veroorzaken. Dit kan leiden tot toekomstige problemen en zelfs resulteren in verlies van uw brug.
  • Floss of gebruik ragers dagelijks. Uw tandarts of mondhygiënist kan u adviseren om een brugnaald te gaan gebruiken. 
  • Laat uw gebit elk half jaar professioneel reinigen door een mondhygiënist.
  • Vermijd overmatig suikergebruik.

Kronen:

Een kroon is een porseleinen kapje dat geplaatst wordt over een bestaande tand of kies om een mooiere, schonere uitstraling te geven en de sterkte en duurzaamheid van een tand of kies te verbeteren. Als een tand of kies gebroken is, een oude vulling heeft of ernstig beschadigd of aangetast is door tandbederf, dan is het plaatsen van een kroon geadviseerd. Kronen beschermen en verstevigen de resterende tandstructuur en kan uw lach verbeteren.

De kroon verbetert het voorkomen van uw gebit en kan uw profiel ter plaatste verbeteren. Een kroon heeft de zelfde kleur, vorm en maat als natuurlijke tanden en kiezen. Als resultaat zal het uw kaak en beet stabiel houden; het zorgt er ook voor dat andere tanden en kiezen niet verplaatsen of overmatig belast worden tijdens het kauwproces, zoals bijten en kauwen.

Kroontechnologie:

De kronen die tegenwoordig ontwikkelt worden lijken en functioneren net zoals natuurlijke tanden en kiezen. De kroontechnologie is enorm verbeterd de afgelopen jaren en oudere, minder natuurlijke kronen kunnen vervangen worden door nieuwe natuurgetrouwe. Kronen zijn een goede oplossing als tanden en kiezen dusdanig beschadigd of aangetast zijn, dat zelfs met de huidige vulmaterialen een vulling ter versteviging niet meer mogelijk is. Kronen worden meestal gemaakt van porselein. Porseleinen kronen worden zo nauwkeurig gemaakt dat de kleur en vorm niet te onderscheiden is van natuurlijke tanden en kiezen. Veel mensen kiezen voor porseleinen kronen om cosmetische redenen en voor het vertrouwen dat het hun geeft. Door de nieuwe ontwikkelingen worden er steeds meer volledig porseleinen, " all-ceramic", kronen vervaardigd.

Door onze nieuwe innovatieve digitale mondscanner, (klik hier) kunnen wij nu nog beter passende kronen en bruggen vervaardigen.

Bescherm uw kroon:

Nadat uw kroon op zijn plaats zit, moet u er voor zorgdragen dat hij zorgvuldig gepoetst en geflosst of geragerd wordt. Terwijl de kroon uw resterende tand of kies beschermt tegen verdere aantasting, moet u zorgen dat de basis van de kroon, bij het tandvlees, vrij van bacteriën en tandvleesontstekingen blijft. Regelmatig poetsen en flossen en rageren garandeert dat u nog jaren kunt genieten van uw kroon.

Uw tandarts kan een kroon adviseren als uw tand of kies dusdanig is aangetast dat het niet meer gevuld kan worden, of uw tand of kies gebarsten of afgebroken is en er gevaar ontstaat dat de breuk kan verergeren tot breuk in de wortel, als er niet wordt ingegrepen.

Ons specialisme

PINHOLE® SURGERY TECHNIQUE (PST). Een snelle en een direct resultaat gerichte behandeling die uw leven kan veranderen!

"FIJNE PRAKTIJK, IK BEN TEVREDEN MET MIJN NIEUWE LACH."

FIJNE PRAKTIJK, IK BEN TEVREDEN MET MIJN NIEUWE LACH

Aanmelden bij THCC

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.