Orthodontie voor kinderen

Scheve tanden of een overbeet kunnen voor veel ongemak zorgen. Bij Tandheelkundig Centrum Contrast kunt u terecht voor het corrigeren en optimaliseren van de stand van het gebit van uw kind.

De tanden van uw kind zijn onze zorg, wij laten het gebit van uw kind weer stralen. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek de mogelijkheden.

Maak een afspraak

Uw eerste afspraak bij de tandarts voor orthodontie.

Tijdens het eerste consult maken we u wegwijs in onze praktijk en geven we u informatie over uw orthodontische behandeling. Elke patiënt heeft een specifieke orthodontische behandeling nodig en dat verschilt dus per patiënt. Daarom geven wij u de persoonlijke aandacht die u verdient. Uw eerste bezoek bestaat uit:

  • Een uitgebreid onderzoek van het gebit van uw kind.
  • We bespreken verschillende behandelmogelijkheden.
  • We maken een digitale 3d scan van de mond
  • Samen plannen we een vervolgafspraak.
  • Er is uiteraard ruimte voor al uw vragen
Veel gestelde vragen

Begin op het juiste moment met beugelen

Het eerste orthodontische onderzoek begint eigenlijk al vanaf het 7de levensjaar. Op deze leeftijd is een orthodontische behandeling niet noodzakelijk, maar een kort onderzoek kan wel helpen om het juiste tijdstip van behandeling in de toekomst te bepalen.

Gemiddeld komen de eerste blijvende kiezen door op 10-jarige leeftijd. Gedurende deze tijd kunnen we de voor- en achterwaartse en zijdelingse relatie beoordelen. Bijvoorbeeld de doorbraak van de voortanden en hoektanden, een overbeet of juist een open beet, ruimtegebrek of juist ruimteoverschot in het gebit. Tijdige screening vergroot de kans op een geweldige lach!

Door vroeg onderzoek kan je een vroege ontdekking van problemen verkrijgen en dat geeft meer mogelijkheden voor een effectieve behandeling.

Behandel malocclusies

Bij ruimtegebrek in je kaak is het moeilijker om een goede mondhygiëne te handhaven door poetsen en flossen, wat kan leiden tot tandbederf en tandvleesontstekingen. Naar voren staande tanden breken vaker bij ongelukken. Verkeerde beten en kaakrelaties, zijn ongunstig voor de groei en geven meer slijtage van je gebit. Open beten kunnen resulteren in tongpersgewoonten en spraak problemen. Uiteindelijk doet orthodontie meer dan alleen het creëren van een mooie lach, het maakt je gezonder.

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.