Wortelkanaal behandeling

Wanneer een tand of kies een ontsteking of bederf heeft bij de zenuw, is een wortelkanaalbehandeling nodig. Door middel van een pijnloze en precieze ingreep kunnen we de tand behouden en behoudt u uw stralende lach!

 

Een wortelkanaalbehandeling is vaak succesvol en kan lang meegaan. Met de juiste behandeling blijven tanden die endodontisch zijn behandeld net zo lang behouden als andere tanden. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met THCC.

Contact

Wat doen we tijdens een wortelkanaal behandeling

Een wortelkanaalbehandeling gebeurt in 1 of meerdere afspraken en doen we bij ons op locatie in Leidsche Rijn. Door middel van een kleine opening verwijderen we het ontstoken weefsel en maken we de omgeving goed schoon.

Dankzij onze moderne apparatuur, zoals onze behandelmicroscoop, kunnen we uiterst nauwkeurig uw tand of kies reinigen waardoor de kans erg groot is dat de tand behouden blijft.

 

Nazorg wortelkanaal behandeling:

Het is normaal om wat gevoeligheid te voelen in de regio waar behandeld is gedurende de eerste paar dagen, omdat uw lichaam het natuurlijke genezingsproces ondergaat. Uw tand kan ook anders aanvoelen dan de rest van uw gebit nadat uw wortelkanaalbehandeling gedaan is voor een bepaalde tijd.

Deze symptomen zijn tijdelijk en reageren normaal erg goed op de reguliere pijnstillers. Volg altijd goed de instructies op welke wij meegeven na uw behandeling. 

Heeft u ernstige zwellingen of krijgt u de kiezen niet goed op elkaar na de behandeling? Neem dan contact op met ons.

Contact

Heb je last? Kom langs bij THCC

Twijfel je of een je een wortelkanaalbehandeling nodig hebt? Bel ons of kom langs om een behandelplan te bespreken. Daarnaast is er alle ruimte voor uw vragen. De signalen dat een wortelkanaalbehandeling nodig is zijn:

  • Zwelling of roodheid.
  • Kiespijn aan de ontstoken kies.
  • Een puistje bij het tandvlees.
  • Overgevoeligheid bij warm en koud.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.