CORONA MELDING

Vanaf 22 april mag onze praktijk op advies van commissie Leidraad mondzorg Corona (ANT / KNMT / ONT / NVM) de reguliere behandelingen weer hervatten.

Wij nemen wel extra maatregelen in acht.

Pinhole® Surgery Technique (PST) Pinhole Tandvleesverjonging

Een snijvrije, hechtingvrije en transplantaatvrije behandeling voor teruggetrokken tandvlees. Een snelle, makkelijke en een direct resultaat gerichte behandeling die uw leven kan veranderen!

De dr.Chao Pinhole® Surgical Technique, in Amerika ook bekend als Pinhole Gum Rejuvenation™.

Het is een snijvrije, hechtingvrije, transplantaatvrije minimaal invasieve behandeling om teruggetrokken tandvlees te corrigeren en tanden en kiezen te redden. 

Door een klein gaatje, gemaakt door een klein naaldje, worden speciaal ontworpen instrumenten gebruikt om het tandvlees voorzichtig los te maken en over de blootliggende tandhalzen te laten glijden. Patiënten zullen minimale post-operatieve symptomen ervaren, daar wij niet hoeven te snijden of hechten, (geen pijn, zwelling of bloeding). Patiënten zijn gelijk enthousiast van deze esthetische verbetering. De meeste patiënten kunnen hun normale activiteiten binnen 24-48 uur na de behandeling gelijk weer hervatten.

Top 10 voordelen van de Pinhole® procedure

 1. Kan teruggetrokken tandvlees in 1 behandeling corrigeren
 2. In de meeste gevallen minimale belasting en zwelling, omdat er bij deze methode niet wordt gesneden.
 3. Lange termijn resultaten in de Internationale tandheelkundige literatuur.
 4. In de meeste gevallen genezen de pinhole gaatjes binnen 24 uur.
 5. Alleen zeer milde pijnstillers nodig; paracetamol.
 6. Kan tandverlies voorkomen en daardoor ook andere dure behandelingen of kunstgebitten.
 7. In de meeste gevallen een korte eenmalige behandeling van1-2 uur.
 8. Kan de esthetiek en verjonging van het tandvlees verbeteren.
 9. Patienten geven aan zich gelukkiger te voelen, doordat ze nu zelfverzekerder durven te lachen zonder zich te hoeven schamen over hun teruggetrokken tandvlees en lange tanden.
 10. De meeste patiënten hervatten binnen 24-48 uur hun normale lichte activiteiten.

Wat zijn de consequenties van teruggetrokken tandvlees?

Tandvleesrecessie is het proces dat als het tandvlees dat de tand beschermt slijt of terugtrekt, waardoor de tandhals meer bloot komt te liggen.

Indien tandvleesrecessie plaats vindt, ontstaan er “pockets” of ruimten tussen de tanden en het tandvlees, waardoor er makkelijk bacteriën het lichaam kunnen binnendringen. Indien dit onbehandeld blijft, dan kan het tandvlees en het kaakbot ernstig beschadigd raken en uiteindelijk leiden tot tandverlies en zelfs ernstige gezondheidsproblemen.

Tandvleesrecessie is een veelvuldig tandheelkundig probleem. Veel mensen weten niet dat zij dit hebben, omdat het probleem langzaam ontstaat.

De eerste tekenen van tandvleesrecessie uiten zich meestal in gevoeligheid van de tandhalzen of het langer lijken van de tanden dan normaal.

The Pinhole Surgical Technique is Internationaal veelgeprezen.

In Nederland is Tandheelkundig Centrum Contrast de eerste en tevens de enige praktijk die deze techniek kan en mag toepassen!

Negeer tandvleesrecessie niet!

Vroege detectie en behandeling zijn essentiëel voor de algemene gezondheid en het behoud van de tanden en kiezen.

Indien u denkt dat uw tandvlees terugtrekt, maak dan een afspraak, zodat wij uw specifieke situatie kunnen beoordelen.

Waarom trekt tandvlees terug?

 • Parodontitis. Dit is een tandvleesinfectie of ziekte die het tandvlees aantast en het ondersteunende kaakbot waar de tanden en kiezen in staan. Tandvleesinfectie is de belangrijkste oorzaak van tandvleesrecessie en verlies van tanden en kiezen.
 • Agressief tandenpoetsen. Te hard tanden poetsen kan leiden tot tandvleesrecessie.
 • Slechte mondverzorging. Onzorgvuldig poetsen, stokeren en rageren kan tandplaque de kans geven om te veranderen in tandsteen. (dit vormt zich op en tussen de tanden). Tandsteen kan alleen door professionele reiniging verwijderd worden.
 • Hormonale veranderingen. Fluctuaties in vrouwelijke hormonen kan tandvlees gevoelig maken en kwetsbaar voor tandvleesrecessie.
 • Roken. Rokers hebben een vergrote kans op tandvleesproblemen en dus ook tandvleesrecessies.
 • Tandenknarsen of klemmen. Tandenknarsen en klemmen geeft een te grote kracht op de tanden en kiezen, wat tandvleesrecessie tot gevolg heeft.
 • Tandbederf of scheve tanden en kiezen. Er komen excessieve krachten op het tandvlees en kaakbot als tanden en kiezen niet recht staan. Dit kan weer tot tandvleesrecessie leiden.
 • Lip- en tongpiercings. De piercings kunnen langs het tandvlees komen en irritatie veroorzaken. Zo heftig dat het tandvlees kan terugtrekken.

drs. Jayand Soechitram LLB

Tandarts (voor orthodontie), Implantoloog

Aanmelden bij THCC

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.