CORONA MELDING

Vanaf 22 april mag onze praktijk op advies van commissie Leidraad mondzorg Corona (ANT / KNMT / ONT / NVM) de reguliere behandelingen weer hervatten.

Wij nemen wel extra maatregelen in acht.

Herbehandeling:

Met de juiste behandeling, kunnen de meeste tanden die endodontisch, (wortelkanaalbehandeling), zijn behandeld net zo lang behouden blijven als andere tanden. In sommige gevallen echter, kan een tand die al een wortelkanaalbehandeling heeft gehad, toch niet genezen. Soms wordt zo' n tand of kies pas pijnlijk en ontstoken maanden of zelfs jaren na een succesvolle eerdere behandeling.

Als uw tand niet goed heeft gereageerd op de behandeling of er hebben zich nieuwe problemen ontwikkeld, dan heeft u nog een tweede kans. Nog een endodontische behandeling, (wortelkanaalbehandeling), kan uw tand misschien alsnog redden. 

Wat soms voorvalt bij elke tandheelkundige of medische procedure is dat een tand niet geneest zoals was verwacht na de eerste behandeling om verscheidene redenen.

  1. Nauwe/smalle of gekromde wortelkanalen die niet goed gereinigd zijn tijdens de eerste behandeling.
  2. Gecompliceerde anatomie, (vorm), van de wortelkanalen die niet zijn ontdekt tijdens de eerste behandeling.
  3. Een extra wortelkanaal die niet ontdekt is tijdens de eerste behandeling.
  4. De vulling kon niet voorkomen dat er toch een lekkage plaats heeft gevonden, waardoor er contaminatie mogelijk was door speeksel en bacteriën binnenin de tand.

In andere gevallen kunnen nieuwe problemen zich voordoen aan een tand die in het verleden succesvol behandeld was. Bijvoorbeeld:

  1. Nieuw tandbederf kan de wortelkanaalvulling bloot stellen aan bacteriën, wat een nieuwe ontsteking kan veroorzaken.
  2. Een losse of gebroken vulling of kroon kan de tand bloot stellen aan een nieuwe ontsteking.
  3. Een tand heeft een breuk.

Nadat de behandelmogelijkheden met u zijn besproken en u heeft gekozen voor herbehandeling, dan zullen wij uw tand heropenen om toegang te verschaffen tot het vulmateriaal in de wortel. In veel gevallen, zal er oud complex kroon en stift materiaal verwijderd worden om toegang tot de wortelkanalen te kunnen verschaffen. 

Nadat de kanaalvulling is verwijderd, zullen de kanalen worden gereinigd en zorgvuldig worden onderzocht. We zullen zoeken naar extra kanalen of ongebruikelijke anatomische vormgeving van de wortelkanalen die bijzondere behandeling vereisen.

Daarna zullen we de kanalen weer vullen en sealen en de opening sluiten met een tijdelijke vulling. Als de kanalen ongebruikelijk smal of niet toegankelijk zijn, dan kunnen we eventueel nog endodontische chirurgie voorstellen.

Nadat de behandeling is afgerond, zal er zo snel mogelijk een nieuwe kroon of andere restauratie gemaakt moeten worden om de tand weer te herstellen in zijn normale functie.

Waar mogelijk is het altijd het beste om uw eigen natuurlijke tanden te behouden. Herbehandelde tanden kunnen goed functioneren voor jaren, zelfs levenslang. U had al een investering gedaan om uw tand te behouden. Het nut van een herbehandeling kan een gezonde en functionele tand zijn, voor nog vele jaren.

Lily Ruijter

Tandartsassistente

Mariska van der Steen

Tandartsassistente

Ons specialisme

PINHOLE® SURGERY TECHNIQUE (PST). Een snelle en een direct resultaat gerichte behandeling die uw leven kan veranderen!

Aanmelden bij THCC

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.