CORONA MELDING

Vanaf 22 april mag onze praktijk op advies van commissie Leidraad mondzorg Corona (ANT / KNMT / ONT / NVM) de reguliere behandelingen weer hervatten.

Wij nemen wel extra maatregelen in acht.

Implantaat

Tandheelkundige implantaten zijn een ideale oplossing voor mensen met een goede algehele mondgezondheid, die één of meerdere tanden of kiezen hebben verloren door parodontitis, (tandvleesontsteking), een trauma of een andere reden. Onder de juiste omstandigheden en het zorgvuldig onderhoud door de patiënt kunnen implantaten een leven lang meegaan. Uit steeds meer onderzoeken komt naar voren dat het succespercentage van implantaten steeds meer toeneemt.

Experts in de zorg:

De tandartsen van Tandheelkundig Centrum Contrast hechten veel waarde aan goede zorg en een goede patiënt educatie. Een van onze belangrijkste prioriteiten is ervoor te zorgen dat u een volledig inzicht krijgt van tandheelkundige implantaten en op de hoogte wordt gebracht van uw opties voordat u uw keuze maakt. U kunt ervan verzekerd zijn dat al uw vragen en problemen zullen worden beantwoord.

Het vervangen van een ontbrekende tand:

Een natuurlijke tand is verankerd in het kaakbot door de tandwortel. Tandwortels zitten stevig vast in het kaakbot en zorgen ervoor dat u stevig en stabiel kunt kauwen.

Traditioneel, als je een kies of tand mist of die verwijderd moet worden, kan er een brug worden vervaardigd. De buurtanden/kiezen worden dan rondom afgeslepen en er kan een brug worden gemaakt en gecementeerd op die buren.

Een tandheelkundige implantaat is het moderne alternatief. In plaats van de buurtanden/kiezen rondom af te slijpen, kunnen wij een implantaat plaatsen in het kaakbot om de missende tand of kies te vervangen. Het implantaat wordt stevig bevestigd in het kaakbot, (net als uw natuurlijke tanden en kiezen bevestigd zijn). Hier overheen komt dan een kroon op het implantaat, (kunstwortel), dat er heel natuurlijk uitziet en tevens ook functioneert als een natuurlijke eigen tand of kies.

Eenvoudig gezegd: tandheelkundige implantaten zijn de meest natuurlijke vervangingen voor ontbrekende tanden en kiezen.

Vervanging van meerdere afwezige tanden en kiezen:

Traditioneel worden meerdere tanden en kiezen vervangen door het vervaardigen van een uitneembare gebitsprothese.

Protheses kunnen er onnatuurlijk uit zien en kunnen ook los zitten. Soms kan het vrij lastig zijn om met een gebitsprothese bepaald voedsel te eten en er goed mee te functioneren.

Tandheelkundige implantaten kunnen nu gebruikt worden om kunstgebitten een verankering te geven. Dit voorkomt het loskomen en het veroorzaken van drukplekken. Het "zweven van uw kunstgebit" is verleden tijd. U kunt weer alles eten wat u vroeger liet staan. Met tandheelkundige implantaten wordt uw prothese stevig verankerd op de implantaten in uw kaakbot, waardoor u een natuurlijker gevoel krijgt.

Implanten zijn net als natuurlijke tanden en kiezen stevig verankerd in het kaakbot. Hierdoor wordt het kaakbot gestimuleerd tijdens het kauwen en voorkomt u dat uw kaakbot gaat slinken. Door de conventionele gebitsprotheses kan het kaakbot gaan slinken en u er ouder uit laten zien. Tandheelkundige implantaten zorgen voor behoud van het kaakbot en behoud van uw jeudige uitstraling!

Het succespercentage van tandheelkundige implantaten:

Na het helingsproces, is het succespercentage van tandheelkundige implantaten 94% tot 98%. Als u niet rookt en een goede mondhygiëne heeft dan ligt het succespercentage dichter bij de 98%.

Is het een gevoelige behandeling?

Het plaatsen van een implantaat is te vergelijken met de gevoeligheid die u ervaart als u een gaatje laat boren. Het gebeurt altijd onder lokale verdoving en de meeste patiënten ervaren geen nabezwaren.

Hoe lang kunnen implantaten behouden blijven?

Het behoud van tandheelkundige implantaten verschilt per patiënt. Het hangt voornamelijk af van een goede mondhygiëne en een regelmatig bezoek bij de mondhygiëniste.

Botregeneratie:

Een kritische vraag of er implantaten kunnen worden geplaatst, hangt af van de hoeveelheid bot die er nog aanwezig is. Het implantaat zal natuurlijk moeten worden ondersteund door het kaakbot. Gelukkig is er door nieuwe moderne botregeneratie technieken veel meer mogelijk dan vroeger.

Ben ik een kandidaat voor tandheelkundige implantaten?

Een implantaatbehandeling begint met een consult bij uw tandarts van Tandheelkundig Centrum Contrast. Daar wordt dan samen met u bekeken of de mogelijkheid aanwezig is om bij u te implanteren voor een klikgebit, het vervangen van 1 tand door een implantaat of meerdere tanden en kiezen door implantaten. Voor de regio Leidsche Rijn, Utrecht, Terwijde, t Zand, Vleuten, de Meern en Maarssen kunt u voor uw implantaat behandeling terecht bij Tandheelkundig Centrum Contrast.

Voor meer informatie over tandheelkundige implantaten kunt u klikken op de volgende link: www.implantaat.nl

Aanmelden bij THCC

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.