CORONA MELDING

Vanaf 22 april mag onze praktijk op advies van commissie Leidraad mondzorg Corona (ANT / KNMT / ONT / NVM) de reguliere behandelingen weer hervatten.

Wij nemen wel extra maatregelen in acht.

Kinderen

Eerste consult

We zien er naar uit om je te verwelkomen in onze praktijk aan de THCC aan de Pablo Picassostraat 187, Utrecht. Tijdens het eerste consult maken we je wegwijs in onze praktijk en geven we je informatie over jouw orthodontie behandeling. Elke patiënt heeft een specifieke orthodontie behandeling nodig en dat verschilt dus per patiënt. Daarom geven wij jou de persoonlijke aandacht die jij verdient.

Nadat je kennis hebt gemaakt, met de praktijk en ons, krijg je een uitgebreid onderzoek en bespreken we verschillende behandelmogelijkheden. Dit eerste consult is erg belangrijk om te bepalen of het nu het juiste tijdstip is om jou te behandelen. Hierbij maken wij een digitale 3D scan van je gebit, röntgenfoto’s en nog kleurenfoto’s van je mond.

Als we alle gegevens van jou hebben verzameld en geëvalueerd maken we een vervolgafspraak om dit alles uitgebreid met je te bespreken. We geven je een complete klinische diagnose betreffende je orthodontische behandelvraag, een samenvatting van jouw onderzoeksresultaten, een specifiek behandelplan, het einddoel, de tijdsduur en de kosten. Met behulp van een digitale animatie kunnen wij je alles duidelijk laten zien over hoe jouw behandeling eruit zal gaan zien. VOOR EN NA de Invisalign behandeling.

We stimuleren vragen van jou en ook van je ouders en nemen de tijd om je een duidelijk antwoord te geven.

Wanneer kan je het best beginnen met orthodontie?

Alhoewel wij je lach kunnen verbeteren op elke leeftijd, is er wel een meest gunstige periode van behandeling aanwezig. Het eerste orthodontische onderzoek begint eigenlijk al vanaf het 7de levensjaar. Op deze leeftijd is een orthodontische behandeling niet noodzakelijk, maar een kort onderzoek kan wel helpen om het juiste tijdstip van behandeling in de toekomst te bepalen.

Wat zijn de voordelen van vroeg orthodontisch onderzoek?

Door vroeg onderzoek kan je een een vroege ontdekking van problemen verkrijgen en dat geeft meer mogelijkheden voor een effectieve behandeling. Tijdige interventie in groei en ontwikkeling kan serieuze problemen op latere leeftijd voorkomen. Als interventie niet nodig is, dan kunnen wij je groei en ontwikkeling gewoon vervolgen en de behandeling starten op het juiste moment.

Waarom op 10-jarige leeftijd een onderzoek doen?

Gemiddeld komen de eerste blijvende kiezen door op 10-jarige leeftijd. Gedurende deze tijd kunnen we de voor- achterwaartse en zijdelingse relatie beoordelen. Bijvoorbeeld de doorbraak van de voortanden en hoektanden, een overbeet of juist een open beet, ruimtegebrek of juist ruimteoverschot in het gebit. Tijdige screening vergroot de kans op een geweldige lach!

Wat zijn de voordelen van vroege behandeling? 

De resultaten van vroege behandeling zijn:

Ruimte creeëren voor doorbrekende blijvende tanden en kiezen.
Het creeën van een goede symmetrische profiel/gezichtsverhouding door de kaakgroei te stimuleren. Het verminderen van het risico voor trauma bij te ver naar voren staande tanden. Ruimte behouden voor nog niet doorgebroken blijvende tanden en kiezen. Het verminderen van het risico dat er kiezen opgeofferd moeten worden door ruimtegebrek. Het verminderen van behandelingstijd.
Kom jij in aanmerking voor vroege orthodontische behandelig? Orthodontie is er niet alléén voor om je tanden en kiezen recht te zetten en je lach te verbeteren; orthodontie verbetert een verkeerde beet, (malocclusies). Malocclusies ontstaan als resultaat van een verkeerde relatie tussen tanden, kiezen en kaken. Malocclusies beïnvloeden de manier waarop je lacht, kauwt, je tanden gezond houdt en hoe je je voelt over je lach.

Waarom moeten malocclusies worden behandeld?

Volgens nationaal en internationaal onderzoek kan een onbehandelde malocclusie verscheidene problemen veroorzaken. Bij ruimtegebrek in je kaak is het moeilijker om een goede mondhygiëne te handhaven door poetsen en flossen, wat kan leiden tot tandbederf en tandvleesontstekingen. Naar voren staande tanden breken vaker bij ongelukken. Verkeerde beten en kaakrelaties, zijn ongunstig voor de groei en geven meer slijtage van je gebit. Open beten kunnen resulteren in tongpersgewoonten en spraak problemen. Uiteindelijk doet orthodontie meer dan alleen het creeëren van een mooie lach  — het maakt je gezonder —

Eten en drinken

Eten en drinken? Wat is de invloed?

Aanmelden bij THCC

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.